Vilken kross!!!

MFF fick nu en strålande omstart på Allsvenskan efter EM-uppehållet med en rejäl utklassning! 4-0 mot aik!!! Bättre kunde det knappast bli. Omstarter i Allsvenskan har ju ofta varit svåra för MFF, men vi har alltid haft lätt för aik på hemmaplan. Vi har utklassat dem ett par gånger tidigare. Och det funkar tydligen bra att möta aik hemma i en omstart, vi slog dem också efter VM-uppehållet 2006.

Det var överhuvudtaget aldrig något snack om var segern skulle gå igår. MFF körde på från början, och redan efter en kvart hade Wilton gjort 1-0. Sedan ökade Durmaz på med ett av säsongens snyggaste mål, ett skott i krysset via ribban. Sedan kom 3-0 av Durmaz på en målvaktsretur, och 4-0 ett par minuter senare av Wilton. 4-0 var faktiskt i underkant, aik hade inte mycket att säga till om. Ändå var jag orolig inför andra halvlek, som jag skrivit tidigare så är jag inte särskilt förtjust i stora ledningar i halvtid efter tappet i Gefle 2006. Men som vanligt visade sig oron vara obefogad, och vi var närmare 5-0 i andra halvlek än vad aik var en reducering. Det blev en ren defilering, och en strålande insats! Stämningen på ståplats var också generellt sett hög, även om den mattades av i andra halvlek då folk räknade med att segern var klar. 

I en sådan här match så ska givetvis hela laget hyllas, men som alltid är det några spelare som sticker ut. Framförallt Jimmy Durmaz! Han var fullständigt lysande i måndags, med dribblingar, finter, och två mål. Tillsammans med Wilton styrde han MFF:s offensiva spel. Durmaz högstanivå är enormt hög. Synd bara nu att han ska klydda med kontraktet. Hoppas han stannar säsongen ut, för han behövs! Som sagt så var Wilton också bra, desamma gäller för honom som för Durmaz, att han har en hög högstanivå. Miiko Albornoz imponerade också igår. Jag har varit lite tveksam till honom tidigare, men nu verkar han kunna bli en värdig ersättare till Ulrich. 
Som sagt, vi har utklassat aik tidigare! 5-0 år 2002 och 4-0 år 2007 (som jag tidigare skrivit om här i ett av mina första inlägg) följdes upp av 4-0 i måndags. Och vi har varit ungefär lika överlägsna i alla tre matcherna, och de är alla matcher som jag aldrig kommer att glömma! Som sagt, vi har väldigt lätt mot aik hemma, vi har inte förlorat mot dem här sedan 1996, och vunnit sju av tio matcher på 2000-talet. Bortamatcherna är däremot en annan historia, där vinner nästan alltid aik, dock har vi vunnit tre matcher under 2000-talet, men förlorat sju. Alltså nästan samma statistik som hemma, men åt andra hållet, Vi har dock lyckats vinna i Stockholm, vågar man hoppas på det i år igen? Hursomhelst, en skön seger var det i måndags, får hoppas vi kan fortsätta med det här spelet. Vi har ju dock haft förtvivlat svårt på bortaplan i år, så där måste det till en ändring. Det gäller att försöka hålla i det spelet vi hade nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback