Sverige- Lettland- för spännande för mig

Så är det då in i det sista ovisst om Sveriges fotbollslandslag ska få spela EM eller ej i sommar. Sista matchen mot Lettland blir avgörande, men de kunde ju fan ha avgjort det tidigare. När vi mötte Nordirland hemma kändes det som att "nu så ska det väl bli klart". Men, då spelar de 1-1 mot ett lag som nästan helt saknar stjärnspelare. Mot Spanien borta borde det väl bli förlust, men visst ska väl Danmark kunna slå Nordirland. Inte det heller. Nu blir det alltså ett definitivt avgörande imorgon, men jag vetifan om jag orkar se det. Mina nerver är lite för svaga.

Jag är väl egentligen inte jättebesviken på Sveriges spel mot Spanien. Visst, de blev utspelade, men av ett lag med idel världsstjärnor i startelvan, och med publiken i ryggen. Faktum är att jag har sett Sverige spela sämre och ändå vinna. Och jag blev återigen imponerad av Petter Hansson, definitivt en back av hög internationell klass. Det som gjorde mig mest besviken var att Danmark inte kunde slå Nordirland som jag hade hoppats. I början av matchen Spanien-Sverige kändes EM-biljetten ganska klar när Danmark tagit ledningen. Jag blev dock orolig när Nordirland kvitterade, och denna oro förstärktes när Spanien gjorde 1-0, och när Nordirland gjorde 2-1 försvann allt hopp. 

Egentligen borde jag ju våga se Sverige- Lettland. Sverige borde ju normalt vinna ganska lätt. Dessutom har Lettland ju inte längre något att spela för, vilket borgar för en ännu säkrare seger. Och att det skulle ske två stora skrällar i en och samma grupp i en och samma omgång känns ganska osannolikt. För Nordirland ska ju inte ha någon chans mot Spanien på bortaplan, även om spanjorerna är EM-klara. Men nu är det så att jag brukar bli mest nervös inför matcher som känns säkra på förhand. Jag blir alltså mer nervös när Sverige möter ett lag som Liechtenstein, än om de möter typ Spanien eller Danmark. Det är nog för att jag tänker på hur pinsamt det skulle vara om de tappade poäng mot ett sämre lag, medan det inte skulle vara någon större katastrof att förlora mot ett bättre, jämnbra, eller något sämre lag. Nu är det dessutom en helt avgörande match, och det skulle kännas för jävligt om de tappade det här. Dels för att Lettland är lag som Sverige bara ska slå på hemmaplan (låt vara att de förlorade mot dem i förra EM-kvalet, men då hade Sverige inget att spela för och Lettland behövde vinna för att nå EM. Lettland var också klart bättre då). Men också för att Sverige haft så många chanser tidigare. Det är en katastrof om de skulle lyckas missa det här. För landet och för landslaget, som skulle tappa mycket popularitet. Men det ska ju bara inte hända. Nog bäst att skippa skiten ändå, för min egen skull, om det blir minsta lilla spänning i matchen kommer det att ta död på mig.