Spelarbetyg säsongen 2013

Så är det då dags att sätta betyg på MFF:s spelare (GULD)säsongen 2013. Lite sent som vanligt, men det kommer bli en del höga betyg.
 
Johan Dahlin- 3
Har gjort ett par misstag, men samtidigt varit oerhört viktig som vanligt.
Robin Olsen- 3 Årets genombrott 2013! Ersatte Dahlin med bravur i våras.
 
Ricardinho- 4 Bästa säsongen på några år. Har varit mycket bra.
Pontus Jansson- 4 Är en naturlig ledare som styr vår backlinje. Stannar nog inte kvar så länge till, tyvärr.
Filip Helander- 4 Har fortsatt på den inslagna vägen från för säsongen, och bidragit till att göra vår backlinje mycket svårgenomtränglig.
Miiko Albornoz- 3 Kom nästan upp i samma kvalitet som förra säsongen trots avstängningen
Erik Johansson- 3 Har visat sig vara en nyttig förstärkning. Väldigt svårslagen i höjddueller.
Matias Concha- 2 Gjorde det helt okej när han fick spela
 
Erik Friberg- 3 Hans mål i slutet bidrog till att fixa guldet.
Jiloan Hamad- 5 Vilken säsong han har haft! Jilles mittfältsspel har studtals varit outstanding! Kommer att saknas
Markus Halsti- 3 Kämpar hårt och är mycket nyttig.
Simon Thern- 4 Har växt ut till en viktig kugge för MFF.
Emil Forsberg- 4 Har gjort några avgörande mål, och varit mycket kreativ.
Simon Kroon- 2 Började säsongen bra, men försvann lite sedan.
 
Mangnus Eriksson- 5 Årets spelare i MFF! Vilken debutsäsong! Assistkung i Allsvenskan plus elva mål! Vad mer kan man begära?
Tokelo Rantie- 4 Har en helt otrolig teknik, och gjorde några snygga mål! Det som gör att han inte får högsta betyg är att han hade lite problem med avsluten. 
Guillermo Molins- 5 Vilken otrolig comeback! Visst hade man förhoppningar på honom, men att han skulle göra så många mål på en halv säsong, och praktiskt taget avgöra Allsvenskan? Det var helt galet!
Dardan Rexhepi- 2 Har mer kvar att jobba på, men är möjligen på rätt väg.
Pawel Cibicki- 2 Märktes inte mycket under sin debutsäsong, men gjorde heller inte bort sig.
 
Så ska vi också utse de matcher som har varit bäst och sämst i år. Det är svårt att utse bästa matchen, för det finns så många! Göteborg hemma, Kalmar borta, hif borta etc. Men min favorit är förstås Elfsborg borta, när vi säkrade SM-guldet. Inte bara för att vi vann guldet i den matchen, utan för att den helt enkelt var vår bästa match i år. Perfekt genomförd från början till slut när det som bäst behövdes. Bara mästarklass rakt igenom! Sedan måste jag också nämna hyllningen till Ivan Turina under matchen mot Norrköping. Skönt att vi kan hedra en spelare som tragiskt gått bort även om han spelade för en av våra värsta konkurrenter. Sämsta matchen var hemma mot djurgården. Mer behöver inte sägas om den matchen, eftersom den saknade betydelse i sammandraget. Nu går vi mot en ny säsong utan Rikard Norling. Förhoppningsvis ska vi hitta en bra ersättare. Helst skulle jag vilja se Daniel Andersson som ny tränare. Han må vara oerfaren, men han känner klubben utan och innan och har ett MFF hjärta. Och han har säkerligen snappat upp en hel del från Norling!