Spelarbetyg säsongen 2011

Här kommer då spelarbetygen från den gångna säsongen. Det blir naturligtvis inte lika höga betyg som förra året, men några spelare får ändå överbetyg.

Johan Dahlin- 3 Har inte varit lika framstående som förra säsongen, men ändå gjort det bra när han inte har varit skadad
Dusan Melicharek- 3 Har gjort några tveksamma insatser, inte minst mot Dinamo Zagreb borta, men har ändå räddat oss ett flertal gånger.  

Pontus Jansson- 4 Årets spelare i MFF år 2011! Har gått från att vara lovande till att bli en klippa i backlinjen! Så han blir årets genombrott också
Ricardinho- 2 Har inte riktigt haft samma form som tidigare säsonger. Har fallit bort lite.  
Daniel Andersson- 2 Gör det okej, men får svårare att hänga med. Det var nog rätt beslut att lägga av, och satsa på att bli assisterande tränare.
Yago Fernandez- 1 Vad har hänt sedan förra säsongen? Många misstag har han gjort, och Yago har inte varit i närheten av det han visade förra året, men så har han också varit skadad.
Ulrich Vinzentz- 3 Är fortsatt stabil och gör sitt jobb.  
Markus Halsti- 1 Har inte gjort många glada i år. Frågan är om han behövs i MFF.

Ivo Pekalski- 3 Precis som Dahlin så höll han inte riktigt samma höga nivå som förra året, men Ivo håller ändå hög klass.
Jimmy Durmaz- 2 Kan vara lysande ibland när det stämmer för honom, men det är allt mer sällan. Durmaz har blivit lite av en diva.
Jiloan Hamad- 4 Har till skillnad från många av sina lagkamrater hållit en hög klass säsongen igenom, och är på väg att bli en riktig stjärna!
Wilton Figueiredo- 2 Enda skälet till att betyget blir godkänt är hans starka insatser i Champions League kvalet. I Allsvenskan har Wilton däremot mestadels varit under all kritik.
Guillermo Molins- 4 Var mycket bra så länge han fick vara kvar. Hade behövts hela säsongen.
Miljan Mutavdzic- 1 Har verkligen inte haft många rätt i år. Borde inte spela i MFF nästa säsong.
Jeffrey Aubynn- 2 Har gjort ett par starka insatser, men det märks att han har sina bästa dagar bakom sig.
Miiko Albornoz- 2 Har spelat hyfsat i det flesta av de matcher han har varit med i.
Amin Nazari- 3 Här finns det talang! Han blir spännande att följa kommande säsonger
Simon Kroon- 2 Har spelat helt okej.

Agon Mehmeti- 1 Som så många andra; inte i närheten av nivån han höll förra året Bättre lycka i Palermo?
Daniel Larsson- 2 Inte heller Daniel Larsson har kommit upp i den standard han är kapabel till. Men avgjorde iallafall mot Rangers i Glasgow!
Dardan Rexhepi- 2 Gör det okej, men verkar inte ha tagit något steg framåt sedan förra säsongen. 
Mathias Ranegie- 3 Har gjort det bra med tanke på att han kom till oss mitt under säsongen.
Alex Nilsson- 2 Har inte gjort bort sig i de matcher han har varit med, men heller inte varit storartad.

Nu ska jag också passa på att utdöma den bästa respektive sämsta insatsen av MFF detta år. I båda fallen handlar det om Europa matcher. Bästa matchen för året är ju klart Rangers borta, jävlar vilken insats det var!! Har nog redan använt alla superlativ jag kan om den matchen! Ingen annan insats i år kommer i närheten! Lika härlig som segern mot Rangers var, lika knäckande var 1-4 förlusten hemma mot Metalist i Europa League, denna är alltså årets sämsta match. Det var bara så pinsamt! Men nu ser vi framåt! Första ska Europa League avslutas, där har jag inga större förhoppningar, men matchen mot AZ kan nog bli kul ändå. Och nästa säsong ska vi sikta in oss på revansch. Forza Malmö!!!!

Säsongssammanfattning 2011

Nu har det blivit dags att sammanfatta MFF:s säsong här på bloggen. Lite sent kanske eftersom den allsvenska säsongen tog slut för tre veckor sedan, men jag har inte haft tid att skriva förrän nu. Och allt som allt får man säga att det har varit en misslyckad säsong, trots en en fin slutspurt där vi tog oss in på topp 4 till slut, även om vi hade mycket tur i sista matchen mot Örebro. Men stora delar av säsongen har spelet inte räckt till. Särskilt i somras  och i början av hösten när formen var ganska usel och matcherna vi vann var lätt räknade. Och så var det målformen. Ett tag hade vi gjort näst minst mål i Allsvenskan. Det var som om säsongen 2009 var tillbaka igen. Nu kanske målstatistiken blev lite bättre på slutet, jag har inte riktigt koll där, men vi var knappast ett av Allsvenskans målgladaste lag, även om vi som vanligt inte släppte till särskilt mycket bakåt här hemma. Men att vi går från att vara svenska mästare och, tillsammans med hif, dominera Allsvenskan 2010 (och göra mest mål) till att vara ett av de lagen som gör minst mål och vara långt efter hif i toppen, det kan inte vara godkänt! Att komma utanför topp 3 är inte godkänt för en klubb med vår historia, och när vi dessutom har nästan samma lag som var överlägsna ifjor. I år var som att förra årets fantastiska säsong var glömd och vi var tillbaka i spelet från de närmast föregående säsongerna. Kanske överpresterade vi 2010 då? Men nej, jag vet att det här laget kan bättre än vad de visade större delen av den här säsongen. 2010 var fantastiskt, och förhoppningsvis inte någon tillfällighet. Vi spelade ju trots allt upp oss till slut, så placeringen i tabellen blev inte alltför skamlig. Och sedan var det ju europaspelet. Här har det gång efter gång bevisats att MFF inte räcker till ens mot lag från ligor som bara är snäppet bättre än Allsvenskan. Men detta gäller inte bara för oss. Det finns inget svenskt lag som idag kan hävda sig i ett europeiskt cupspel. Det är ju trots allt MFF som lyckats bäst av de svenska lagen i Europa i år, trots att vi har blivit förnedrade gång på gång, det säger ju en del.
 
Orsaken till att den här säsongen inte riktigt gick som den skulle ligger väl lite i kaoset som uppstod när Rolle skulle gå till FCK. Han var klart inte särskilt motiverad i de sista matcherna. Sedan blev det svårt för Rikard Norling att komma in mitt i säsongen och ta över ett lag med tveksam form, vilket gjorde att vi aldrig kunde utmana topplagen på riktigt. Rolle kunde utan tvekan ha skött det hela snyggare, men han kommer ändå alltid att vara en hjälte i mina ögon efter guldet förra året. Och vi slog ju trots allt ut Rangers i Champions League kvalet!!! Även om den här säsongen i stort var ett misslyckande så är detta definitivt något att ta med sig, att vi slog ut ett lag av hög europaklass. Gör om det nästa år om ni kan, helsingborg!!