Melodifestival i Malmö Arena

Igår såg jag för första gången i mitt liv en deltävling i Melodifestivalen på plats. Jag har sett ett genrep tidigare, men den här gången var det "på riktigt" Och det märktes. När jag var på genrep för deltävlingen här i Malmö 2009 var där mycket folk, men inte tillnärmelsevis lika mycket folk som nu. Det gick knappt att ta sig fram när man kom in på arenan, det var människor överallt. Och inte bara besökare, utan även eventfolk som körde små event för att göra reklam för sina produkter. Men en bra stämning var det iallafall, och det blev det också när föreställningen drog igång.

Jag satt nere på parketten mitt inne i smeten. Man såg ganska bra från min position. Dock var det lite svårt att höra sången ibland delvis på grund av hög bakgrundsmusik, och delvis på grund av en högludd publik. Men det var ju ändå en speciell känsla att få uppleva en deltävling i melodifestivalen live på riktigt. Det hände väl inget oväntat, det var samma som man sett på tv i de tidigare deltävlingarna, men det var kul att få vara så nära händelsernas centrum, och uppleva spänningen när resultatet av röstningen skulle redovisas. Inget slår en liveupplevelse! Och hur var låtarna nu då? Jo, det här kan mycket väl ha varit den bästa deltävlingen sett till låtkvalitet. Min personliga favorit, Nicke Borg, gick ju också vidare. "Leaving Home" var en skön softrock låt, utan en typisk melodifestival-klyschig text. I den här låten blev också publiken involverad, då vi fick hålla upp lysdioder som en del av nummret. Måste ha sett snyggt ut på tv! Men alla var dock inte glada över Nicke Borgs avancemang. Det verkade som att majoriteten av folket i arenan ville ha Love Generation vidare istället, bland annat ett gäng som satt framför mig som jag misstänker var knutna till Love Generations skivbolag, som klagade rejält när det var över. Men, som tur var ville tv-publiken annorlunda. Men även jag röstade inne från arenan, vilket jag knappast var ensam om, då det var många som satt och knäppte på sina mobiler. Annars var det Linda Bengtzing som var populärast i arenan, precis som ute i landet. En artist vars storhet jag inte alls förstår. Lasse Stefanz fick också en hel del jubel, men som tur var hjälpte det dem inte att gå vidare. Som Melody Club fan tyckte jag förstås om deras låt, och det var klart en besvikelse när de åkte ut. Dock var "The Hunter" lite av en "sell out", då det kändes lite som att den var skriven just för Melodifestivalen, den var något mer "lättsmält" än det bandet normalt brukar göra.
Som framgått av tidigare inlägg jag skrivit på den här bloggen är jag ett stort fan av The Ark. Så givetvis blev mellanakten en höjdpunkt för mig. Ola Salo och grabbarna verkade dessutom vara i storform och gjorde ett grymt framträdande med senaste singel "Breaking up with God". En låt som helt klart blir bättre live än vad den är på radio.

Det var en kul upplevelse igår, och det blir helt klart en spännande final. Jag håller mina tummar för Eric Saade, och han kan mycket väl vinna. Men det blir tufft. Det blir många om budet i år.