Italiensk fotboll i kris

Så har det då blivit klart att Serie A kommer att fortsätta spelas den här säsongen, med början nu i helgen. Dock med tomma läktare på vissa arenor där säkerheten anses vara otillräcklig. Ett ganska klokt beslut kan tyckas, det är ju bra att spelet går vidare och inte hela säsongen ställs in som det var tal om. Frågan är dock om andra lags supportrar måste straffas för det som några så kallade fans till Catania ställde till med. Men det är ju trots allt bra att det italienska fotbollförbundet har insett allvaret i situationen, och verkligen gör allt för att förhindra att fler dödsfall ska inträffa.

Så italiensk fotboll har alltså blivit en cirkus som till och med slår franska le Championat. Under min barndom och tidiga tonår var det dock inget snack om att det var Serie A som var världens bästa liga. Det var här alla världsstjärnor spelade eller ville spela. England och Spanien var inte i närheten. Dessa ligor började dock närma sig Italien vid millenieskiftet, vissa skulle förmodligen hävda att de gick om. Sedan kom olika ekonomiska kriser för lag som Roma, Lazio och Fiorentina (som ju blev tvångsneflyttat) vilket ledde till att premiären av säsongen 02/03 flyttades fram, och detta fortsatte med vårens skandal med uppgjorda matcher, och har alltså nu kulminerat med bråken i Catania, och en polismans död. Dessutom har det varit mycket strul med upp- och nedflyttningar hit och dit, pga bristfällig ekonomi hos inblandade klubbar. Italiensk fotboll verkar också ha hamnat i mediaskugga i Sverige den här säsongen, förmodligen beroende på Juventus frånfall och Milans dåliga resultat. De snackas mest bara om Zlatan och Inter. De mindre lagen är tydligen inte intressanta trots att vissa av dem gör mycket bra säsonger, vilket väl i och för sig inte skulle ha hänt om Juventus varit med, och Milan, Lazio och Fiorentina börjat säsongen utan minuspoäng. Bortsett från den här säsongen är dock Serie A fortfarande min favoritliga. Troligtvis kommer Juventus tillbaks nästa säsong, coh då blir det andra bullar.

Imorgon spelar MFF sin första träningsmatch för säsongen. Ska bli kul att se. Förväntar mig dock inga stordåd, träningsmatcher brukar vara mindre välspelade historier.

En sorts programförklaring!


Jag heter Tobias och det här är mitt första inlägg på den här bloggen. Varför har jag då bestämt mig för att starta en blogg? Kanske för att jag är en wannabe som vill synas, eller kanske för att jag gillar att skriva och vill dela det med andra.  Det är väl antagligen ett mellanting. Visst vill jag väl synas lite, det vill väl alla som startar en blogg, men framförallt så är det väl för att få ventilera mina åsikter någonstans, och jag räknar inte kallt med att få några läsare.

Mitt största intresse är alltså fotboll, och denna sport som denna blogg mestadels kommer att handla om. Malmö FF heter laget i mitt hjärta, vilket förmodligen kommer märkas även fortsättningsvis. Jag har också en fäbless för italiensk fotboll, men den ligan är ju tyvärr i en rejäl kris, vilket jag troligen kommer att beröra i kommande inlägg.  Stora mästerskap som VM och EM följer jag givetvis slaviskt. Kort sagt: Fotboll är min religion, och MFF är min gud. Det där lät nog rätt skumt. 
Musik och film är också stora intressen för mig. Min musiksmak är ganska bred, men jag lyssnar huvudsakligen på rock och pop. De största favoriterna är Kent, Manic Street Preachers och The Ark. 

I den här bloggen kommer jag inte (eller åtminstone sällan) skriva något om mitt privatliv. Här kommer jag istället att ge mina åsikter i ämnen som jag tycker är intressanta. Tro mig, mitt privatliv är ändå jävligt ointressant.  

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!