Jävligt sorgligt!!

Trodde aldrig att jag skulle behöva skriva ett sådant här inlägg! Men nu har alltså situationen i Stockholmsfotbollen med folk som springer in på planen och matcher som avbryts också blivit en verklighet i Malmö. Har alltid tyckt att det är skönt att våra fans inte är sådana. Och det är väl inte majoriteten heller. Faktum är väl att det ären ytterst liten minoritet av fans som kan tänka sig att ta sig in på planen och attackera spelare eller kasta in smällare. Men nu hände det igår att en idiot fick för sig att kasta in smällare efter att hif gjort mål, och en annan iq-befriad jävel försökte attackera Pär Hansson. Det var ju aldrig något snack om att matchen skulle avbrytas, även om jag stod i 20 minuter och hoppades på något annat. Och något snack om att vi kommer att förlora matchen är det inte heller, det är bara att acceptera.

Den här dagen kommer alla att minnas på grund av en korkad huligan som fick matchen avbruten. Ingen kommer minnas stämningen på läktaren, tifot, eller att MFF gjorde en riktigt bra match fram till dess att den blev avbruten. Den 24 maj 2011 kommer alltid att vara ett svart datum i MFF:s (och svensk fotbolls) historia. Såhär, med facit i hand, hade jag mycket hellre skrivit om en förlust som skett på planen. Efter en sådan här händelse känns det inte riktigt lika illa med "riktiga" förluster som det brukar. När vi tvingades lämna stadion var det också mer deppigt än än vanligt. Även efter förluster brukar en del människor vara igång och snacka en del, men nu var de flesta knäpptysta, och man såg en sorg i deras ögon. Någonting måste definitivt göras nu, av politker, fotbollsförbundet eller whatever. Se till att punktmarkera bråkmakare så att de inte får komma in på arenan. Fotboll är ett nöje som ska vara till för alla, och det ska inte behöva vara så att föräldrar undviker att ta med sina barn på match på grund av idioter som dem igår. Efter gårdagens "match" har jag själv börjat ifrågasätta varför jag sjunger med i hat-ramsor. Därmed inte sagt att man måste älska alla lag, det måste finnas rivalitet mellan lag såsom MFF och hif, eller aik och djurgården, annars finns det ingen poäng med fotboll, men problemet är när ord går över i handling, som igår. Visst kan vi skrika ramsor och håna varandra, men vi behöver inte ha ihjäl varandra för det. Vi har ju trots allt det gemensamt att vi älskar fotboll!

Inte tillräckligt bra

Efter en formidabel inledning har nu spelet gått i stå lite för MFF. Och gårdagens match mot Häcken var då verkligen ingen höjdare. Det var trots allt en bra första halvlek med två lag som ville spela fotboll och vinna matchen. Men i andra halvlek gick spelet i stå för MFF, och vi fick aldrig några riktigt klara chanser. Spelet ville inte riktigt stämma i den här matchen, precis som det har varit den senaste tiden, undantaget söndagens hemmaseger mot Örebro. Vem eller vad ska man då skylla på? Det är många supportrar som nu skyller på Roland Nilsson, men det kan ju inte bara vara hans fel att allt inte går som det ska i varje match. Visst, han kunde ha skött övergången till Köpenhamn snyggare, men att vissa attackerar vår guldtränare känns lite förmätet. Han kan ju inte hjälpa att styrelsen inte kan komma fram till en bra lösning. Jag är övertygad om att Rolle fortfarande gör allt vad han kan för att få laget att prestera så bra som möjligt. Det är ju också spelarna som ska prestera på planen. Om det nu har med tränarkarusellen eller något annat att göra spelar ingen roll, de har inte riktigt fått det att stämma i de senaste matcherna. Sedan har skadorna givetvis haft en betydelse. Att tvingas undvara nyckelspelare som Johan Dahlin och Ivo Pekalski kan skada vilket lag som helst, även en svensk mästare (se bara vad som hände med aik förra året när de tappade sina nyckelspelare från 2009). Det måste dock sägas att Dusan gjort det bra som ersättare till Dahlin. Igår bjöd han återigen på ett par strålande räddningar.

En annan som gjorde det bra igår var hjälten från förra matchen, Gische. Det var han som styrde vårt offensiva spel, och han stod för ett par läckra dribblingar, men han fick inte riktigt till avsluten och inläggen. Hans kollega på den andra kanten Jimmy Durmaz, har dock inte stått att känna igen i de senaste matcherna. Dessutom verkar han ha blivit en diva, han surar ju så fort han blir utbytt! Han ska väl vara glad att han får spela från start i den konkurrensen som råder. Jeffrey Aubynn som tidigare fungerat bra som Ivos ersättare gick det inte lika bra för när han fick ersätta Wilton. Han kom ingen vart med varken löpningar eller passningar. När det gäller Ivo så har han inte riktigt kommit tillbaka i samma form som ifjol efter sin skada. Nu blev han ju dessvärre skadad igen i den här matchen, och det har rapporterats om en bristning. Inte alls bra! Nu blir det kanske ännu fler matchers frånvaro, och dessutom kan det ta ännu längre tid innan han kommer i form. Men vilket mål han gjorde igår!! Den där volleyn höll absolut högsta klass, och var helt otagbar för Källqvist i Häckens mål. Det målet blir nog en kandidat till årets mål, inte bara i MFF, utan kanske i hela Allsvenskan! Efter måltorkan på tre matcher har vi ju faktiskt bara gjort snygga mål! Gisches två kanoner mot Örebro, och nu Ivos. Får hoppas att det håller i sig mot helsingborg. Det är ju bara tre dagar kvar nu till derbyt, och givetvis är man taggad! Det kommer att bli en tight och tuff match. Och hur det nu än är med formen så är vi ju fortfarande med i toppen.