Vinst trots allt

Efter lördagens avblåsta match mellan MFF och Gefle kändes jag mig ganska irriterad. Inte nog med att domaren kände sig tvungen att avbryta matchen på grund av regn, den skulle dessutom spelas om från början och Agons 1-0 mål precis före halvtid skulle alltså inte räknas. Nu skulle man alltså behöva gå igenom nervositeten och ångesten som alltid infinner sig på en matchdag ännu en gång. Och tänk om det nu skulle bli så att Gefle skulle ta ledningen istället, hur skulle det då sluta!?

Men min rädsla visade sig dessbättre vara helt obefogad! MFF spelade till och med bättre nu när det inte kom något skyfall som gjorde planen i det närmaste ospelbar. Första målet kom nu också cirka en kvart tidigare än i den första "varianten" av matchen när Daniel Larsson precis utanför straffområdet fick på ett skott som satt i krysset! Sedan fick Agon göra ett mål till i andra halvlek, ett mål som kommer att räknas i statistiken den här gången. Det var väl egentligen aldrig något snack om saken efter det, Gefles anfall slutade mest i offsideavblåsningar, förutom friläget då som Dahlin gjorde en svettig räddning på. Men, 2-0 var i underkant, vi kunde ha gjort ett par mål till precis som i de två föregående hemmamatcherna. Så då slutade det alltså lyckligt trots att detta var en av de märkligare fotbollshelgerna jag upplevt i Malmö. Jag tror knappast heller att spelet hade blivit så bra som det nu blev om domaren valt att låta matchen fortsätta i lördags. Om den hade slutat med seger eller ej står skrivet i stjärnorna, nu slutade i alla fall allting lyckligt. Och laget stod för en mycket bra insats. Dock har jag vissa betänkligheter kring försvarsspelet. Det såg studtals lite tveksamt ut i andra halvlek, tur var väl att Gefles anfallsapelare mestadels vinkades av för offside. Men faktum är att det bara släpptes till en målchans på hela matchen, och har vi fått en ny försvarare som hittills hållit mycket hög klass, nämligen portugisen Yago Fernandez. Med sin längd är en grym på att plocka ner höjdbollar, och han går alltid in stenhårt i närkamperna. Bra komplement till den något kortare Daniel Andersson. När hela laget spelar bra är det annars svårt att lyfta fram enskilda spelare. Men att Ivo Pekalski var matchens lirare kan jag nog hålla med. Som i tidigare matcher fortsätter han att styra och ställa på mittfältet. Och Agon verkar ha hittat målformen, nu har han gjort tre mål på fyra matcher, fyra på fyra och en halv om man räknar lördagens halvlek.

Nu verkar som att inte bara hela Skåne, utan hela Sverige ser framemot matchen mot hif i september. Det är då folk tror att allsvenskan kommer att avgöras. Själv har jag dock inte börjat tänka på denna match särskilt mycket ännu. Det ska spelas tre matcher innan denna, och dessa är också viktiga. Men självklart kommer MFF-hif på Swedbank stadion att, som alltid, bli en stormatch, den här gången större och kanske mer avgörande än på länge. Men vi är inte där än.