Spelarbetyg för säsongen 2009

Så ska jag nu för första gången på denna blogg dela ut betyg till MFF spelarna för deras insats sett över hela säsongen. Kan hända tycker någon att jag är för snäll, men det är faktiskt inte många spelare i MFF som misslyckats individuellt den här säsongen, de har snarare misslyckats som lag. Jag kommer sätta betygen i siffror från 1 till 5, där 1 är sämst och 5 är bäst.

Johan Dahlin- 4 Sveriges framtida landslagsmålvakt spelar i MFF! Agerar lugnt, stabilt och säkert, och är redan nu en av allsvenskans bästa målvakter.
Jonas Sandqvist- 2 Gjorde inga större misstag denna säsong.
Dusan Melicharek- 2 Gjorde några bra matcher, men det är givetvis inte bra att släppa in fem mål i en match. Ger också ett osäkert intryck ibland.

Ricardinho- 5 Årets spelare MFF! En komplett ytterback av internationellt snitt. Han bäst när han får göra sina offensiva löpningar, men defensiven är också av hög kvalitet
Gabriel- 2 Är i ena stunden superstabil och plockar ner allt motstånd, för att i nästa släppa förbi mostståndarna alltför lätt. 
Jasmin Sudic- 4 Årets komet! En kompromisslös och hård mittback som inte släpper en jävel över bron. Killen är bara 18, men har en oerhörd mognad i sitt spel.
Ulrich Vincentz- 1 För långsam och för trött den här säsongen. Åldern börjar ta ut sin rätt för Ulrich. 
Markus Halsti- 3 Har fått ordning på sitt spel efter det katastofala fjolåret. är numera en ganska stabil back. 
Jimmy Dixon- 3 Stod för en bra insats så länge han var här. 

Daniel Andersson- 3 Stod som vanligt för en stor kämpainsats utan att märkas särskilt mycket. 
Guillermo Molins- 3 När han är som bäst håller han landslagsklass med sina raider på kanten. Men när det inte funkar för honom blir han en belastning för laget.
Jiloan Hamad- 3 Stod för en bra första säsong som bofast A-laget. Blir spännande att följa kommande säsonger.
Robert Åhman Persson- 1 Klantig och tafatt i sitt spel. Slog bort passningar på löpande band. Behöver skärpa sig till nästa säsong.
Rick Kruys- 3 Har varit skadad mycket, men gjort det bra när han varit frisk. Kan bli en nyckelspelare kommande säsonger.
Jimmy Durmaz- 3 Har varit en frisk fläkt de gånger han fått hoppa in.
Jeffrey Aubynn- 2 Har inte spelat mycket, men har gjort det ok de gånger han fått vara med. 
Labinot Harbuzi-2 Lite samma situation som med Gische, med den skillnaden att Labbe stack när han inte fick som han ville.

Daniel Larsson- 4 Kom igång rejält när han fick flytta upp på topp efter halva säsongen och blev trea i den allsvenska skytteligan. Daniel Larsson kan vara målskytten vi behöver för att konkurrera om SM-guldet.
Edward Ofere- 3 Tvekade mellan att ge Eddie en 3:a eller 4:a. Det som gjorde att det blev en 3:a var att han inte gjorde ett enda mål den första halvan av säsongen trots att ha spelade på topp. Men 10 mål i allsvenskan är givetvis bra gjort!
Agon Mehmeti- 2 Började bra men mattades sedan av, och fick det svårt med mållskyttet
Wilton Figueiredo- 1 Kommentarer egentligen överflödiga. En floppvärvning sett till denna säsongen. Men med en försäsongsträning i ryggen kan vi nog få se en helt annan Wilton nästa år. 

Spelare som Miljan Mutavdzic och Pontus Jansson, som bara spelat en match eller gjort enstaka inhopp har jag valt att inte betygsätta. Säger det igen: det här laget har en stor potential! De måste bara se till att få ut den på planen under en hel säsong. Lyckas de med detta, ja då blir MFF väldigt svårslagna!
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback